EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Sürmene Hasan Tahsin Kırali İlk Öğretim Okulu Yıkımı Başladı . Sürmene Orta Mahalle sahil (Zarha) da Bulunan Okul Yıllarca Sürmene Halkına Eğitim Anlamında Güzel Hizmetler Vermişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'e vermiş olduğu sözleri tek tek yerine getirmeye devam ediyor . Soylu Son Olarak Başkan Üstün'e Hasan Tahsin Kırali İlk Öğretim Okulu'nu Yenileme Sözü vermişti. Soylu Hem Verdiği sözü tuttu hemde Okul İçin Gerekli Finansı da buldu. Sürmene'de Eğitime Katkısı Muhteşemdi Kırali Kardeşlerin Sürmene İlçesine Babalarının Adına Yaptırdıkları bu eğitim yuvasından Başkan Ayşe Kırali İlk Öğretim Okulu ve daha birçok Hayır var. Ömrünü Dolduran Hasan Tahsin Kırali İlk Öğretim Okulu yıkılarak yerine Yeni ve Daha Büyük Modern Sınıflar ,Spor Kompleksleri,Kütüphaneleri Anfisi Olan Okul İçin İlk Adım Atıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Tarafından Finanse Edilecek Olan Adınında ''15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Okulu'' Olacak Olan Okul 15 Temmuz 2017 Tarihinde Törenle Eğitime Başlayacak . Okulun Kütüphanesine ve Spor Salonuna Okulun Eski İsimleri Olan Hasan Tahsin Kırali ve Hüsniye Kırali adı verilecek . 6 Milyon liraya Mal Olacak olan ''15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Okulu'' bir yıl dan daha kısa zamanda bitirilip Eğitimin hizmetine verilecek . 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER OKULU'NUN TEMELİNİ SOYLU ATACAK '' 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler'' Okulunun Temelini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Atacak. Temel Atılacağı gün Sürmene Öğretmen Evininde Açılışı Yapılacak . BAŞKAN RAHMİ ÜSTÜN Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Seçime gidildiğinde Halkımıza Söz Verdik Okulunuz Yenilenecek,Öğretmenlerimize Söz Verdik Sizlere Yüzünüzün Akı ile Oturabileceğiniz Misafirlerinizi Ağırlayabileceğiniz Muhteşem bir Öğretmen evi Yapacağız o Sözümüzü'de Tuttuk. Okul İçin Vermiş Olduğumuz Sözü'de sağ olsun Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Her Sözümüzü yerine getirdiği gibi Halkımızın yararına Olan Eğitim için Olmazsa Olmazımız '' 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Okulu''muzunda yapımı İçin Eski Okulun Yıkımına Başlandı.Sayın Bakanımız Soylu'yu Sürmeneye davet ediyoruz ''15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler'' Okulunun Temelini Atmak ve Yeni Yapılan Öğretmen Evinin Açılışını Yapmak Üzere .Ayrıca Sürmenemize bu güzel Eserleri kazandıran İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya Sürmene Halkı adına ve Şahsım Adına Teşekkür ediyorum dedi. HASAN TAHSİN KIRALİ ORTA OKULU'NUN TARİHÇESİ Hasan Tahsin Kırali İlk Öğretim Okulu , Orta kale ilkokulu adı altında ilk defa 1923 yılında Kale Camii Medresesi’nde kurulmuştur.Bu tarihten sonra çeşitli adlar altında ilçemizin değişik yerlerinde eğitim öğretimini sürdürdükten sonra 1950-54 yılları arasında halkevi olarak kullanılan bu binaya taşınmış,1965 yılında Sürmene’nin tanınmış ailelerinden olan ve eğitime yaptıkları katkılarla ünlü Kırali ailesinden Hasan Tahsin Kırali´nin oğlu Süleyman Turgut Kırali´nin babasının adına mevcut binanın üstüne bir kat ilave etmesiyle okulumuzun ismi Hasan Tahsin Kırali İlkokulu olmuştu. Bir çok Sürmeneli Hemşehrimizin öğrenim gördüğü,anılarının olduğu sevinç ve hüzün yaşadığı. Hasan Tahsin Kırali ilk okulu Bugün Yıkılmaya Başlandı.