İLÇEMİZ SAHİLİNDE BÜYÜK TEMİZLİK

Belediye Başkanımız Rahmi Üstün örnek bir kampanyaya imza attı. Üstün, Belediye personeli,  mahalle muhtarları ve vatandaşlarla  Sürmene için sahilde çöp toplama kampanyası başlattı.Personeli,Belediye Meclis Üyeleri,Mahalle Muhtarları, Duyarlı gençler ve yaşlılar  ile sahilde çöp toplayan Başkan Üstün, “Sürmene sahil kesiminin en şirin ilçesidir. İmar, çevre, deniz ve doğası yönünden şehrimizin en güzel ilçelerinden biridir. Bu güzelliği el ele vererek daha güzel hale getirebiliriz” dedi.  Sahillere çöp atan vatandaşlara çağrıda bulunan Başkanımız “Çevreyi kirletmemek gerekir. Vatandaşlarımız bu konuda biraz daha duyarlı olursa hem bizim temizlik işçilerimize daha az bir iş düşmüş olur hem de daha temiz bir ortamda piknik yapılır, denize girilir. Temizlik işçilerimiz ve bütün personelimiz ile birlikte sahilde çöp toplama kampanyası başlattık. Bunu zaman zaman yapacağız” diye konuştu.  Üstün, “Halkımıza çağrı yapacağız; sadece sahilde değil dere kenarlarında da bu tür temizlik yapılması gerekiyor. İnsanımız daha duyarlı olursa daha  temiz bir ortamda yaşayacağız. Genellikle akşamları sahilde akşamları gezmeye gelen ve banklara oturan bazı vatandaşlar, çekirdek yiyorlar ve yere atıyorlar. Bira, kola içenler var. Yan tarafta çöp kovası olmasına rağmen kutuları sahile doğru kayalara atıyorlar. Etrafı kirletiyorlar. Temiz çevre için herkesin duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.  Duyarlı vatandaşlara da teşekkür eden Başkan Üstün sözlerine şöyle devam etti: “Başlatmış olduğumuz kampanyaya destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü onların duyarlılığı çevrenin kirlenmesini azaltmış olacak.  Neticede bu çevre hepimizin. Sürmene sahil kesiminin en şirin ilçesidir. İmar, çevre, deniz ve doğası yönünden şehrimizin en güzel ilçelerinden biridir. Bu güzelliği el ele vererek daha güzel hale getirebiliriz. Bunun için insanları çevreye daha duyarlı olmaya çağırıyorum”