YENİ OKUL 100. YIL DÖNÜMÜNDE AÇILDI

Trabzon’un Sürmene İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü ve yapımı tamamlanan Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk’ın adının verildiği İlköğretim Okulunun açılışı, Hasan Tahsin Kırali Lisesi ve Sürmene Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Temel Atma Töreni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katımıyla yapıldı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Milletvekilleri Dr.Adnan Günnar,Av.Ayşe Sula Köseoğlu,Av.Salih Cora,Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır,Trabzon Valisi Yücel Yavuz,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,Sürmene Belediyesinin Kardeş Belediyesi Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi ,Balıkesir Saraylar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ve Belediye Meclis Üyeleri ,İçişleri Başkanlı Mülkiye Müfetiş Kurulu Başkanı Ömer Seymenoğlu,Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç,Jandarma Alay Komutanı Kidemli Albay Halil Şen ,Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu,Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu,Trabzon İl Millşi Eğitim Müdürü ,Sürmene Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Revi,STK Temsilcileri,Siyasi Parti İlçe Başkanları ,Daire Amirleri,Sanatçı Yusuf Güney,Alay Cihan ve Mahşeri Kalabalık katıldı. Sürmene Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan törene vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Törende Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Vali Yücel Yavuz birer teşekkür konuşması yaptı. Ardından konuşan, aslen Trabzon Sürmeneli olan Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır “Ben sayın Bakanımın nazik daveti üzerine Sürmene’nin kurtuluşunun 100. Yıl dönümünde aranızdayım. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Üniversiteyi bitirinciye kadar her yaz buradaydım. Zaman zaman gelir geldik. Şimdi fırsat buldukça gelir oldum. Mecliste bir vekiliniz daha var” diye konuştu. Trabzon Valisi Yücel Yavuz’da kısa bir teşekkür konuşması yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, “Rahmetli dedem Trabzon’dan bahsederken Sürmene’den ayrı bahsederdi. Asaletinden, insanların güzelliğinden.. Çocukluğumda büyürken Trabzon’u her haliyle severdi.. Ama annemle yaklaşık 3,5 günlük gemi seyahati ile geldiğimiz Trabzon’dan Of’a geçerken Sürmene’ye baktığımda Rahmetli dedelerimizin Sürmene için o güzellemelerini o asaletini hep hatırlarım. Milletvekili oldum, Araklı’nın benden talebi oldu. Dediki Milletvekilimiz yok, milletvekilimiz olur musun? Ben bunu şeref kabul ederim. Trabzon’da irili ufaklı bir çok şeye imzamız oldu. Hiçbir ilçemiz alınmasın. Ama Sürmene’ye yaptığımız hizmetler ve attığımız adımlar bana ayrı mutluluk verdi, haz verdi” ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, özetle şu şekilde konuştu: “bize büyük bir emanet verdiniz. Demokrasi dediğiniz böyle bir şey zaten. Verdiğiniz her reyin, oyun hakkını yerine getirmek için gece gündüz çaba sarf ettik. Aynen bu gece olduğu gibi.. 1,5 saatlik 2 saatlik uykularla hayatımızı doğrunun, hakikaten emrine vermeye çalıştık. Çünkü tarihin çok önemli bir döneminde olduğumuzu biliyoruz bu millet çok sıkıntı çekti. İşte bu okullar, dershaneler, bunların içinde çocuklarımızı yarına hazırlayacak öğretmenler, onlar bu neslin bu dönemin içinde çektiklerini bir daha çekmesin diye. Yarına güçlü bir Türkiye, yarına özgür bir Türkiye olsun diye, daha önemli daha yararlı geleceğe adım atıyorlar.