İLÇEMİZİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN 103. YILDÖNÜMÜ MESAJI

İLÇEMİZİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN 103. YILDÖNÜMÜ MESAJI

"Değerli Sürmeneliler,

İlçemizin işgalci güçlerin elinden kurtarılışının 103. yıl dönümünü idrak ediyoruz.

Yiğitlikleri ve cesaretleri ile bilinen Sürmeneliler, kurtuluş savaşımız sırasında ortaya koyduğu kahramanlıklar, milli mücadelemize büyük güç katmıştır. Her türlü yoksunluğa rağmen canını dişine takarak düşman kuvvetlerine direnen Sürmene halkı, Anadolu’nun tamamına yayılan bağımsızlık ateşini adeta harlamış, vatan sevgisini ve özgürlük tutkusunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Ay yıldızlı bayrağımıza vurgun bu şehrin her bir ferdi, özgürlüğü uğruna verilen büyük mücadelenin, ödenen bedellerin ve çekilen acıların her daim bilincinde hareket etmiştir. Evlatlarını da aynı bilinçle yarınlara hazırlayan Sürmeneliler, bu coğrafyanın, devletimizin bekası için bir sigorta olduğunu, gerek milli mücadelede, gerek teröre geçit ve barınma fırsatı vermeyerek gerekse 15 Temmuz hain darbe girişiminde açıkça ortaya koymuştur.

Bu duygularla, bugün gururla ve coşkuyla düşman işgalinden kurtarılışını kutladığımız Sürmene’mizi bizlere emanet eden İstiklal Harbi’nin tüm kahramanlarını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Mekânları cennet, ruhları şad olsun."

Rahmi ÜSTÜN

Sürmene Belediye Başkanı