SÜRMENE'DE AFET

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün , “En büyük Sevincimiz Can kaybımızın olmayışı . Sabah Erken saatlerde Afet Bölgesine Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan , Belediye Başkan Vekili Hüseyin Azizoğlu ,Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Sedef, Belediye Meclis Üyesi Ali Aydın ve Sürmene Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halis Doğan ile gelen Başkan Üstün ;Maddi kayıpları en yakın zamanda telafi edeceğiz . Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. Trabzon il genelinde gece yarısından itibaren etkili olan sağanak yağış Trabzon’un Araklı ve Sürmene ilçelerinin birçok mahallesinde heyelan olaylarının yaşanmasına sebep oldu. Sürmene ilçesinin Güney, Armutlu, Fındııcak,Oylum, Küçükdere, Yeşilköy ve daha birçok mahallesinde Fırtına ve Aşırı Yağış Afete sebep oldu. Sürmene Belediyesi, sabah 04.00’dan itibaren heyelan olaylarının yaşandığı bölgelere müdahale etti. Bölgede 10 Larca iş makinesi ile çalışmalarını sürdüren Sürmene Belediyesi ,Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ekipleri, yolların açılması, menfez temizliği ve heyelanların kaldırılması çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ,Trabzon Valisi Yücel yavuz ve Sürmene Kaymakamımız Oktay Erdoğan ve Mahalle Muhtarlarımız ile Yapmış olduğumuz Ön Tespitlerde sadece Oylum Mahallesinde 2-4 Tane Ev Otorulmaz halde olduğunu gördük Fırtınanın dinmesi ile Olay mahalinde İl Afat Ekipleri gerekli İnceleme ve tespitleri, yaparak Bizlere bildirecektir dedi. Başkan Üstün Afet Bölgesindeyiz İş Makinelerimiz Bölgeyi temizleyene kadar burada kalacak dedi.